2000

Publisert 1. feb. 2012 12:11
Gunnar Hartvigsen, Dag Johansen og Atle Måseide: Etikk og informasjonsteknologi, Fagbokforlaget 2000 (222 sider)
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Anette Halvorsen Aarset: Rettslig regulering av homoseksuell praksis 1687-1902. Rettshistoriske studier nr. 5. Institutt for offentlig retts skriftserie nr. 2/2000.
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Geir Hestmark: Vitenskap og nasjon: Waldemar Christopher Brøgger 1851-1905. Oslo 1999 (862 s.)
Publisert 4. mars 2000 00:00
Abmeldelse av Søren Kjørup: Kunstens filosofi – en indføring i æstetik. Roskilde Universitetsforlag, 2000 og Magne Malmanger: Kunsten og det skjønne. Vesterlandsk estetikk og kunstteori fra Homer til Hegel. Aschehoug, 2000
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Pierre Bourdieu: Den maskuline dominans. Oversatt av Knut Stene-Johansen. Pax Forlag, 2000
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Liv Hausken och Peter Larsen (red.): Medievitenskap.4 bind. Fagbokforlaget, Bergen 2000
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Bodil Stenseth (red.): På tampen av det 20. århundre. Om ideologier, eksperter og amatører. Universitetsforlaget, Oslo, 1999 (205 sider)
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Den italienske fascismen var et eksplosivt amalgam av ulike idépolitiske arvestykker. Teatralsk egodyrkelse? Modernistisk massebevegelse? Nostalgisk lengsel etter det gamle Roma? Nasjonal regenerasjon gjennom opphevelse av klassekampen?
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Erik Mørstad: Visuell analyse. Metode og skriveråd. Abstrakt forlag 2000.
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Den lange historien handler om Norges nære – og ambivalente – forbindelser til Tyskland gjennom 800 år. Bokas 16 artikler er i hovedsak resultater av forskning som er gjort under Det tysk-norske historikerprogrammet som det tyske konsernet Ruhrgas har finansiert siden 1985. Programmet har vært åpent for “historieforskning i vid forstand” – og kun halvparten av bidragsyterne til boka er historikere av profesjon.
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Dette er Preben Munthes andre bok om sosialøkonomiens idéhistorie. Den forrige, Norske økonomer: Sveip og portretter (1992), var i det vesentlige en samling av biografiske essays. I den nye boken er perspektivet internasjonalt og med en sterkere tematisk fokusering. Den handler om økonomers holdninger til den makroøkonomiske krisen i 1920- og 30-årene og om samspillet mellom akademiske økonomer på den ene side og de mer selvlærte økonomiske profeter – “populistene” – på den andre
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Elsbeth Wessel:Wien.Sypress Forlag 1999.
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Thomas Hylland Eriksen & Dag O. Hessen: Egoisme. Aschehoug 1999.
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Harald Hornmoen (1999): Vitenskapens vakthunder. Innføring i forskningsjournalistikk. Oslo: Tano Aschehoug. 232 sider.