Bokanmeldelser - Side 4

Publisert 1. feb. 2012 11:59
Bokanmeldelse av Helene Uri: Hva er språk, Universitetsforlaget (2004), 150 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:59
Bokanmeldelse av: Tian Sørhaug: Managementalitet og autoritetens forvandling – Ledelse i en kunnskapsøkonomi, Fagbokforlaget (2004), 353 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Bokanmeldelse av Elsbeth Wessels bok: Praha/Prag – Den gyldne by. Sypress forlag, 2005. 322 sider
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Bokanmeldelse av Elsbeth Wessels bok: Praha/Prag – Den gyldne by. Sypress forlag, 2005. 322 sider
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Gro Steinsland: Norrøn religion: myter, riter, samfunn. Oslo: Pax, 2005. 488 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Jødehat er en dyptpløyende bok om et urgammelt fenomen som nå er på fremmarsj igjen, også i Vest-Europa, etter å ha vært tabubelagt siden krigen. Det er en bok man blir innvendig dårlig av å lese – og som effektivt knuser myten om europeerne som særlig rasjonelle eller humanistiske.
Publisert 1. feb. 2012 11:55
Professor Eirik Grude Flekkøy har med god støtte av sin nærmeste professorkollega, Knut Jørgen Måløy, skrevet en populærvitenskapelig bok om fysikkens verden.
Publisert 1. feb. 2012 11:55
Ivar Frønes har skrevet boken Annerledeslandet: Om framtid og utviklingstrekk i Norge.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
"1968" er ikkje eit årstal; det er eit symbol. Bare få av dei hendingar og haldningar som blir samla under merkelappen, høyrer heime i 1968, men noen i åra før, og dei fleste utover på 70-talet. 68-generasjonen fekk si hittil mest livskraftige kulturelle tolking i 1984 med boka til petit-sosiologen Nils-Fredrik Nielsen: "Ekte sekstiåttere spiser ikke seipanetter".
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Det norske Arbeiderparti (DnA) var medlem av Den kommunistiske internasjonale (Komintern) fra juni 1919 til november 1923. Perioden ble uhyre turbulent. Hele tiden dreide det seg om hvorvidt man skulle prioritere nasjonal eller internasjonal solidaritet.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Det ideelle marked er et sted der uavhengige selgere møter interesserte og opplyste kjøpere. Prisen bestemmes av den frie konkurransen, og ”grensenytten” sørger for nødvendig produksjon.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Det nye "kunnskapsløftet" i skoleverket definerer digital ferdighet som en grunnleggende ferdighet på linje med lesing, skriving og regning. Dermed kommer boken til Albregtsen og Skagestein i rett tid.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Norsk byhistorie skildrer en prosess som i Norge har pågått i vel 1000 år. Landet er urbanisert ved at det store flertall av befolkningen nå bor i tettbygde strøk og arbeider utenfor primærnæringene.
Publisert 1. feb. 2012 11:53
Nå har norsk geologi fått sitt praktverk: “Landet blir til. Norges geologi”, med bidrag fra et tyvetall av våre fremste fagfolk, og redigert av Ivar B. Ramberg, Inge Bryhni og Arvid Nøttvedt. Det er blitt en stor bok i flere betydninger. Med sine over 600 sider, sitt store format og en vekt på ca 2,5 kg (!), blir klisjéen ”murstein” for fattig. Dette er – fysisk sett – en riktig granittblokk.
Publisert 1. feb. 2012 11:53
Niccolò Machiavelli levde i Firenze under høyrenessansen. Etter et maktskifte som fant sted da han var 29 år, fikk han en stilling innenfor det øverste sjiktet av det florentiske embetsverket. I 14 år gjorde han jobben med glede og glans, inntil han mistet den (og nesten livet) under et nytt maktskifte i 1512.
Publisert 1. feb. 2012 11:53
Prostatakreft er den vanligste kreftsykdommen som rammer menn. Spis tomater og unngå å bli syk!
Publisert 1. feb. 2012 11:53
Kryss i taket for denne boken! For nå er det ikke lenger bare pedagogikken som henvender seg til filosofien. Nå kommer også filosofien til pedagogikken. Og dermed er det åpning for fruktbar utveksling på tvers av fagmiljøer og fakulteter og til beste for den skole, de lærere og den elevflokk som opptar oss.
Publisert 1. feb. 2012 11:52
En rekke av våre fremste fagfolk har medvirket til dette gedigne verket om norsk botanisk historie. Det vil utvilsomt bli et nyttig oppslagsverk både for leg og lærd.
Publisert 1. feb. 2012 11:52
Det Norsk Videnskaps-Akademi (DNVA) fyller 150 år i år. Akademiet så dagens lys 3. mai 1857, den gang under navnet Videnskabs-Selskabet i Christiania. Hva er forhistorien til institusjonen som ønsket å være et "centralorgan for norsk videnskap", som pioneren W.C. Brøgger sa det? Og hva foregår i dag bak de tunge gardinene i den staselige villaen i Drammensveien 78?
Publisert 1. feb. 2012 11:52
Jeg har nettopp lest en av de mest fascinerende historiske bøkene jeg noen gang har kommet over. For en Omuherero og ”halvstudert historiker” berører denne boken om folkemordet også min personlige historie i og med at min bestemor, som jeg vokste opp hos, var en av de meget få i sin familie som overlevde den tyske militærmaktens utslettelseskampanje overfor Hererofolket.
Publisert 1. feb. 2012 11:52
Det gir en egen plass i Norgeshistorien når en kan kalle seg ”Norges eldste by”. Denne betegnelsen er en av de viktige – og kanskje etter hvert også en av de mer omdiskuterte – konklusjonene etter de arkeologiske undersøkelsene i Kaupang ved Vikskilen nær Tønsberg. Nå foreligger første bind i en serie på 6 om funnene, redigert av professor Dagfinn Skre.
Publisert 1. feb. 2012 11:51
Bjørn Remseth, nestleder i Elektronisk forpost Norge, har anmeldt Pax-boken "Kampen om internett" av professor Terje Rasmussen ved Institutt for medier og kommunikasjon
Publisert 1. feb. 2012 11:51
Professor i arkeologi, Dagfinn Skre har anmeldt Pax-boken "Topografenes verden; Fornminner og fortidsforståelse" av professor Anne Eriksen i kulturhistorie.
Publisert 1. feb. 2012 11:50
Professor Bernt Hagtvet ved Institutt for statsvitenskap har anmeldt Pax-boken "Politikk som idekamp - Et intellektuelt gruppeportrett av Minervakretsen 1957-72" av stipendiat Johannes Løvhaug ved Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk.
Publisert 1. feb. 2012 11:49
Heidi Mjelve har anmeldt boka til professor i ernæring, Svein Olav Kolset: En sjelden kar – en fars beretning.
Mjelve er spesialpedagog og gestaltterapeut, og er undervisningsinspektør på Haug skole og ressurssenter i Bærum.