Bokanmeldelser - Side 4

Publisert 1. feb. 2012 12:02
Trond Berg Eriksen, Andreas Hompland, Eivind Tjønneland: Et lite land i verden. 1950—2000: Norsk idéhistorie Bind VI, Aschehoug (2003), 524s.
Publisert 1. feb. 2012 12:02
Bjarne Hodne, Randi Sæbøe (red): Kulturforskning, Universitetsforlaget, Oslo (2003), 324 s.
Publisert 1. feb. 2012 12:02
Lars-Erik Vaale: Dommen til Døden - Dødsstraffen i Norge 1945-50, Pax Forlag 2004, 243 s.
Publisert 1. feb. 2012 12:01
Haakon Breien Benestad og Petter Laake (red.), Forskningsmetode i medisin og biofag, Gyldendal Akademisk 2004, 476 s.
Publisert 1. feb. 2012 12:01
Lars Ivar Hansen og Bjørnar Olsen, Samenes historie fram til 1750, Cappelen akademisk forlag, 427 s.
Publisert 1. feb. 2012 12:01
Per Ole Johansen, Den illegale spriten: Fra forbudstid til polstreik, Unipub forlag, 2004, 174 s.
Publisert 1. feb. 2012 12:00
Njål Høstmælingen (red.): Hijab i Norge - Trussel eller menneskerett?, Abstrakt forlag (2004), 274 s.
Publisert 1. feb. 2012 12:00
Bokanmeldelse av Carl-Erik Grenness: Hva er psykologi, Universitetsforlaget, 2004, 129 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:59
Bokanmeldelse av Ottar Dahl:Historie og teori. Artikler 1975-2001,Oslo, Unipub forlag, 2004, 209 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:59
Bokanmeldelse av Helene Uri: Hva er språk, Universitetsforlaget (2004), 150 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:59
Bokanmeldelse av: Tian Sørhaug: Managementalitet og autoritetens forvandling – Ledelse i en kunnskapsøkonomi, Fagbokforlaget (2004), 353 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Bokanmeldelse av Elsbeth Wessels bok: Praha/Prag – Den gyldne by. Sypress forlag, 2005. 322 sider
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Bokanmeldelse av Elsbeth Wessels bok: Praha/Prag – Den gyldne by. Sypress forlag, 2005. 322 sider
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Gro Steinsland: Norrøn religion: myter, riter, samfunn. Oslo: Pax, 2005. 488 s.
Publisert 1. feb. 2012 11:57
Jødehat er en dyptpløyende bok om et urgammelt fenomen som nå er på fremmarsj igjen, også i Vest-Europa, etter å ha vært tabubelagt siden krigen. Det er en bok man blir innvendig dårlig av å lese – og som effektivt knuser myten om europeerne som særlig rasjonelle eller humanistiske.
Publisert 1. feb. 2012 11:55
Professor Eirik Grude Flekkøy har med god støtte av sin nærmeste professorkollega, Knut Jørgen Måløy, skrevet en populærvitenskapelig bok om fysikkens verden.
Publisert 1. feb. 2012 11:55
Ivar Frønes har skrevet boken Annerledeslandet: Om framtid og utviklingstrekk i Norge.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
"1968" er ikkje eit årstal; det er eit symbol. Bare få av dei hendingar og haldningar som blir samla under merkelappen, høyrer heime i 1968, men noen i åra før, og dei fleste utover på 70-talet. 68-generasjonen fekk si hittil mest livskraftige kulturelle tolking i 1984 med boka til petit-sosiologen Nils-Fredrik Nielsen: "Ekte sekstiåttere spiser ikke seipanetter".
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Det norske Arbeiderparti (DnA) var medlem av Den kommunistiske internasjonale (Komintern) fra juni 1919 til november 1923. Perioden ble uhyre turbulent. Hele tiden dreide det seg om hvorvidt man skulle prioritere nasjonal eller internasjonal solidaritet.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Det ideelle marked er et sted der uavhengige selgere møter interesserte og opplyste kjøpere. Prisen bestemmes av den frie konkurransen, og ”grensenytten” sørger for nødvendig produksjon.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Det nye "kunnskapsløftet" i skoleverket definerer digital ferdighet som en grunnleggende ferdighet på linje med lesing, skriving og regning. Dermed kommer boken til Albregtsen og Skagestein i rett tid.
Publisert 1. feb. 2012 11:54
Norsk byhistorie skildrer en prosess som i Norge har pågått i vel 1000 år. Landet er urbanisert ved at det store flertall av befolkningen nå bor i tettbygde strøk og arbeider utenfor primærnæringene.
Publisert 1. feb. 2012 11:53
Nå har norsk geologi fått sitt praktverk: “Landet blir til. Norges geologi”, med bidrag fra et tyvetall av våre fremste fagfolk, og redigert av Ivar B. Ramberg, Inge Bryhni og Arvid Nøttvedt. Det er blitt en stor bok i flere betydninger. Med sine over 600 sider, sitt store format og en vekt på ca 2,5 kg (!), blir klisjéen ”murstein” for fattig. Dette er – fysisk sett – en riktig granittblokk.
Publisert 1. feb. 2012 11:53
Niccolò Machiavelli levde i Firenze under høyrenessansen. Etter et maktskifte som fant sted da han var 29 år, fikk han en stilling innenfor det øverste sjiktet av det florentiske embetsverket. I 14 år gjorde han jobben med glede og glans, inntil han mistet den (og nesten livet) under et nytt maktskifte i 1512.
Publisert 1. feb. 2012 11:53
Prostatakreft er den vanligste kreftsykdommen som rammer menn. Spis tomater og unngå å bli syk!