Bokanmeldelser - Side 5

Publisert 1. feb. 2012 11:43
Manglende definisjon og hang til pessimisme har ledet Øyvind Østerud på ville veier. Historiker og tidligere direktør for Institutt for fredsforskning, Stein Tønnesson, har anmeldt boken Hva er krig? til Øyvind Østerud, som siden 1980 har vært UiO-professor i internasjonale konfliktstudier.
Publisert 1. feb. 2012 11:42
Forfattaren er primært opptatt av korleis historia er ein vital dimensjon i dei tekstane ho studerer, seier Atle Kittang, professor i allmenn litteraturvitskap ved Universitetet i Bergen. Han melder boka Et nesten historisk preg. Essays om fransk litteratur av Gro Bjørnerud Mo, professor i fransk litteratur ved Universitetet i Oslo.
Publisert 1. feb. 2012 11:42
Øyvind Østeruds svar forbedrer boka Hva er krig? I boka kunne jeg verken finne forfatterens egen definisjon eller noen typologi. Svaret gir begge deler. Dessuten uttrykker svaret en sterkere anerkjennelse enn boka av kvantitative fredsforskeres forskningsinnsats. Alt dette er gledelig.
Publisert 1. feb. 2012 11:41
Det nye læreverket i kinesisk er ubrukelig. Språkdrakten er frynsete med mange konstruerte og merkelige former.
Publisert 1. feb. 2012 11:39
Ståle Eskeland sørger for å gi oss en bok som er langt mer enn en tørr, deskriptiv gjennomgang av andres forbrytelser andre steder.
Publisert 1. mars 2003 00:00
Yngve Benestad Hågvar: Hele folkets diskurs – en kritisk diskursanalyse av den gode VG-sak, Skrifter fra prosjektmiljøet Norsk sakprosa, 2003, 370 s.
Publisert 1. feb. 2002 00:00
Kommentar
Publisert 1. jan. 2001 00:00
Bokmelding
Publisert 1. jan. 2001 00:00
Bokmelding
Publisert 1. jan. 2001 00:00
Bokmelding
Publisert 1. jan. 2001 00:00
Lærerne og forskerne ved Institutt for statsvitenskap gjennomførte en dugnad ved årtusenskiftet. Resultatet er blitt artikkelsamlingen
Publisert 1. jan. 2001 00:00
Bokmelding
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Anette Halvorsen Aarset: Rettslig regulering av homoseksuell praksis 1687-1902. Rettshistoriske studier nr. 5. Institutt for offentlig retts skriftserie nr. 2/2000.
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Geir Hestmark: Vitenskap og nasjon: Waldemar Christopher Brøgger 1851-1905. Oslo 1999 (862 s.)
Publisert 4. mars 2000 00:00
Abmeldelse av Søren Kjørup: Kunstens filosofi – en indføring i æstetik. Roskilde Universitetsforlag, 2000 og Magne Malmanger: Kunsten og det skjønne. Vesterlandsk estetikk og kunstteori fra Homer til Hegel. Aschehoug, 2000
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Pierre Bourdieu: Den maskuline dominans. Oversatt av Knut Stene-Johansen. Pax Forlag, 2000
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Liv Hausken och Peter Larsen (red.): Medievitenskap.4 bind. Fagbokforlaget, Bergen 2000
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Bodil Stenseth (red.): På tampen av det 20. århundre. Om ideologier, eksperter og amatører. Universitetsforlaget, Oslo, 1999 (205 sider)
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Den italienske fascismen var et eksplosivt amalgam av ulike idépolitiske arvestykker. Teatralsk egodyrkelse? Modernistisk massebevegelse? Nostalgisk lengsel etter det gamle Roma? Nasjonal regenerasjon gjennom opphevelse av klassekampen?
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Erik Mørstad: Visuell analyse. Metode og skriveråd. Abstrakt forlag 2000.
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Den lange historien handler om Norges nære – og ambivalente – forbindelser til Tyskland gjennom 800 år. Bokas 16 artikler er i hovedsak resultater av forskning som er gjort under Det tysk-norske historikerprogrammet som det tyske konsernet Ruhrgas har finansiert siden 1985. Programmet har vært åpent for “historieforskning i vid forstand” – og kun halvparten av bidragsyterne til boka er historikere av profesjon.
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Dette er Preben Munthes andre bok om sosialøkonomiens idéhistorie. Den forrige, Norske økonomer: Sveip og portretter (1992), var i det vesentlige en samling av biografiske essays. I den nye boken er perspektivet internasjonalt og med en sterkere tematisk fokusering. Den handler om økonomers holdninger til den makroøkonomiske krisen i 1920- og 30-årene og om samspillet mellom akademiske økonomer på den ene side og de mer selvlærte økonomiske profeter – “populistene” – på den andre
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Elsbeth Wessel:Wien.Sypress Forlag 1999.
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Thomas Hylland Eriksen & Dag O. Hessen: Egoisme. Aschehoug 1999.
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Harald Hornmoen (1999): Vitenskapens vakthunder. Innføring i forskningsjournalistikk. Oslo: Tano Aschehoug. 232 sider.