Apollon vil ha studenter!

Når vi diskuterer formidling av vitenskap, snakker vi nesten alltid om massemediene.

Men hva med studentene? De er framtidens journalister, lærere og beslutningstakere. For tiden finnes det 36.000 bare på Universitetet i Oslo. Bare et fåtall av grunn- og mellomfagsstudentene blir noen gang kjent med universitetslærerne som forskere. I dag kan det samme også sies om mange hovedfagsstudenter.

Hvilket bilde sitter de igjen med av forskning og vitenskap - disse hordene av mer eller mindre erkjennelseslystne unge mennesker etter å ha vært noen år på universitetet? Og hva skriver studenter om når de vil formidle forskning til hverandre?

Forskning er «å finna argument som kan legitimera det ein veit frå før», mener en av hovedfagsstudentene vi har intervjuet. Hvis dette stemmer for den forskningen han har møtt, er det noe i veien med forskningen. Hvis det ikke stemmer, er det formidlingen det skorter på.

Apollon, som skal formidle god forskning, distribueres i dag gratis til alle på universitetet unntatt studentene. At universitetet ikke har råd til å dele ut 36.000 eksemplarer hver gang, sier seg selv. Men vi ønsker å tilrettelegge vår web-utgave stadig bedre for studenter og minner samtidig om at alle kan tegne gratis abonnement!

Av Johan L. Tønnesson
Publisert 1. apr. 1998 00:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere