Bokanmeldelser - Side 6

Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Bodil Stenseth (red.): På tampen av det 20. århundre. Om ideologier, eksperter og amatører. Universitetsforlaget, Oslo, 1999 (205 sider)
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Pierre Bourdieu: Den maskuline dominans. Oversatt av Knut Stene-Johansen. Pax Forlag, 2000
Publisert 4. mars 2000 00:00
Anmeldelse av Liv Hausken och Peter Larsen (red.): Medievitenskap.4 bind. Fagbokforlaget, Bergen 2000
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Den italienske fascismen var et eksplosivt amalgam av ulike idépolitiske arvestykker. Teatralsk egodyrkelse? Modernistisk massebevegelse? Nostalgisk lengsel etter det gamle Roma? Nasjonal regenerasjon gjennom opphevelse av klassekampen?
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Erik Mørstad: Visuell analyse. Metode og skriveråd. Abstrakt forlag 2000.
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Dette er Preben Munthes andre bok om sosialøkonomiens idéhistorie. Den forrige, Norske økonomer: Sveip og portretter (1992), var i det vesentlige en samling av biografiske essays. I den nye boken er perspektivet internasjonalt og med en sterkere tematisk fokusering. Den handler om økonomers holdninger til den makroøkonomiske krisen i 1920- og 30-årene og om samspillet mellom akademiske økonomer på den ene side og de mer selvlærte økonomiske profeter – “populistene” – på den andre
Publisert 1. feb. 2000 00:00
Den lange historien handler om Norges nære – og ambivalente – forbindelser til Tyskland gjennom 800 år. Bokas 16 artikler er i hovedsak resultater av forskning som er gjort under Det tysk-norske historikerprogrammet som det tyske konsernet Ruhrgas har finansiert siden 1985. Programmet har vært åpent for “historieforskning i vid forstand” – og kun halvparten av bidragsyterne til boka er historikere av profesjon.
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Elsbeth Wessel:Wien.Sypress Forlag 1999.
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Thomas Hylland Eriksen & Dag O. Hessen: Egoisme. Aschehoug 1999.
Publisert 1. jan. 2000 00:00
Harald Hornmoen (1999): Vitenskapens vakthunder. Innføring i forskningsjournalistikk. Oslo: Tano Aschehoug. 232 sider.
Publisert 1. apr. 1999 00:00
Ida Blom og Sølvi Sogner (red.): Med kjønnsperspektiv på norsk historie. Fra vikingtid til 2000-årsskiftet. Cappelen Akademiske Forlag 1999
Publisert 1. apr. 1999 00:00
Sun Zi: Kunsten å krige, Gyldendal Norsk Forlag 1999
Publisert 1. apr. 1999 00:00
Anders Bratholm: Politi, påtalemyndighet, presse og rettssikkerhet. Politivoldsaken i Bergen - foran og bak kulissene. Tano Aschehoug 1999.
Publisert 1. apr. 1999 00:00
Per Arne Bjørkum: Annerledestenkerne. En reise gjennom vitenskapens historie, Tano Aschehoug 1998 og Michael Baziljevich: Atomet og eplet. En utrolig reise fra naturens aller minste byggesteiner - til universets yttergrenser. Damm Forlag 1999
Publisert 1. mars 1999 00:00
John Peter Collett, Historien om Universitetet i Oslo, Universitetsforlaget 1999, 279 sider
Publisert 1. mars 1999 00:00
Bjarne Rogan (red.): Norge anno 1900. Kulturhistoriske glimt fra et århundreskifte. Pax Forlag 1999.
Publisert 1. mars 1999 00:00
Jürgen Habermas: Kraften i de bedre argumenter, red. Ragnvald Kalleberg, Ad Notam 1999.
Publisert 1. feb. 1999 00:00
De følgende anekdotene fra Universitetet i Oslos historie er sakset fra manuskriptet til Thore Lie og Kjell M. Paulssen: Blant lærde og ulærde som skal gis ut på Grøndahl og Dreyers Forlag våren 1999. Forfatterne har lagt vekt på kun å gjengi godt dokumenterte historier. Boka er utstyrt med en litteraturliste på om lag 80 titler.
Publisert 1. feb. 1999 00:00
Jan Erik Ebbestad Hansen (red.): Norsk tro og tanke, Tano Aschehoug, 1998, Bind I: 627 s., bind II: 871 s.
Publisert 1. feb. 1999 00:00
Finn Skårderud: Uro. En reise i det moderne selvet Aschehoug, 1998
Publisert 1. feb. 1999 00:00
Svein Sjøberg: Naturfag som allmenndannelse. En kritisk fagdidaktikk. Ad Notam Gyldendal 1998.
Publisert 1. jan. 1999 00:00
Knut Erik Tranøy: Det åpne sinn. Moral og etikk mot et nytt årtusen Universitetsforlaget, 1998. 249 sider.
Publisert 1. jan. 1999 00:00
Helene Uri: Den store faktaboka om språk N.W. Damm & Sønn 1998. 139 sider.
Publisert 1. apr. 1998 00:00
Helge Svare: Filosofiske tekster i utvalg, Pax forlag 1988. 365 sider.
Publisert 1. apr. 1998 00:00
Nina Witoszek, Norske naturmytologier: fra Edda til økofilosofi. Pax forlag 1998. 183 sider. Oversatt av Toril Hanssen.