Ekspedisjoner

Myten om forskeren som kontorrotte er seiglivet, men i realiteten foregår mye vitenskapelig virksomhet ute i felten. En del av denne forskningen tar form av regelrette ekspedisjoner til eksotiske og vanskelig tilgjengelige strøk på Kloden. I dette Apollon-temaet følger vi en håndfull yngre forskere på tur til Sibir, Afrika og Mongolia i jakt på ny kunnskap.

Publisert 1. feb. 2012 12:00
Geologer ved Universitetet i Oslo forsker på om vulkanutbrudd i Sibir for 250 millioner år siden kan ha ført til tidenes største massedød av dyr. I høst dro de til taigaen i Sibir for å lete etter bevis i borehull fra sovjettiden.
Publisert 1. feb. 2012 12:00
I åtte måneder trosset Charlotte Sletten Bjorå slanger, geværmenn og villdyr og reiste rundt i den afrikanske bushen for å samle planter til doktorgraden sin om Aloe-plantenes slektskap.
Publisert 1. feb. 2012 12:00
Under feltarbeidet i Mongolia delte sosialantropolog Benedikte Victoria Lindskog telt med et gammelt mongolsk nomadeektepar i åtte måneder. De fryktet ulver, fulle menn og løse hunder. Derfor fikk hun ikke bevege seg alene mer enn 30 meter fra teltet.