Fremtidens medisin

Fremtidens medisin handler ikke bare om syntetisk mat mot sykdommer og at medisinen blir tilpasset genene dine. Tannleger forsker på hofteproteser, farmesøyter ber afrikanske medisinmenn om råd og kjemikere studerer en ny type nanopartikler som kan brukes i kampen mot kreft.

Publisert 1. feb. 2012 11:58
For at høyaktive medisiner ikke skal reagere før de kommer frem til det syke stedet, kan legemiddelet pakkes inn i molekylære konvolutter. Som åpnes ved hjelp av lys.
Publisert 1. feb. 2012 11:58
Tannleger er blant de fremste forskerne i verden som bruker bionanoteknologi til å gjenoppbygge ødelagte skjelettstrukturer.
Publisert 1. feb. 2012 11:58
Om femti år er sykdomsgenene dine så bra kartlagt at du kan ta en forebyggende kur mot sykdommer. Da får du kanskje beskjed om å spise mat med syntetisk sammensetning.
Publisert 1. feb. 2012 11:58
Kjemikere ved Universitetet i Oslo har utviklet en ny teknikk som gjør det mulig å produsere kubeformete nanokrystaller med helt spesielle fysiske egenskaper. Både it-industrien og kreftpasienter kan få glede av den nye oppfinnelsen.
Publisert 1. feb. 2012 11:59
Farmasøyter ved Universitetet i Oslo dro til Mali og ba medisinmennene om råd. De ville lære alt om sårbehandling. Cecilie Sogn Nergård fant planter som kunne hemme utvikling av magesår.
Publisert 1. feb. 2012 11:58
Livsviktige medisiner kan miste effekten i solskinn. Mange medisiner oppbevares feil. Det syndes både i hjemmene og på sykehusene.