Livsvitenskap

Mer enn tusen UiO-forskere er involvert i livsvitenskap innenfor så vidt forskjellige områder som biologi, kjemi, fysikk, farmasi og molekylærbiologi. Les om piller mot fedme, sprøytefri blodsukkermåler og ny kreftkur.

Publisert 1. feb. 2012 11:40
Forskning i livsvitenskap gjør det mulig å forebygge kreft og Alzheimers sykdom, oppdage sykdommer tidligere og skreddersy medisiner.
Publisert 1. feb. 2012 11:40
Nå har forskere ved UiO funnet et nytt stoff mot fedme. Legemiddelindustrien er interessert. Markedspotensialet er én milliard dollar i året.
Publisert 1. feb. 2012 11:40
Stråling kan gjøre kreftceller resistente mot strålebehandling og cellegift. Nå har UiO forskere funnet ut hvordan resistensen kan slås av og på.
Publisert 1. feb. 2012 11:40
Noen diabetespasienter får intet varsel før de besvimer av lavt blodsukker. En moderne svettemåler kan gi varselet i tide. Skiskyttere og ME-pasienter kan også få glede av svettemåleren.
Publisert 1. feb. 2012 11:40
Mange har trodd at betennelse kan føre til kreft. Nå har UiO-forskere tvert imot oppdaget at betennelse kan bekjempe kreft. Det betyr: I fremtiden kan kreft behandles med en betennelsesfremmende immunkur.